Ruime ervaring en 100% onafhankelijk advies

Frank Klutman is sinds 2003 bouwkundig ingenieur en deed zijn ervaring op bij diverse ingenieursbureaus alsook in het projectmanagement. Sinds 2010 ben ik werkzaam als onafhankelijk adviseur en projectmanager.

Van 2006 tot 2010 verrichtte ik als projectmanager bij Looberg Management zowel haalbaarheids- en huisvestigingsonderzoeken als bouwtechnische onderzoeken. Ook verzorgde ik aanbestedingen, gaf advies, deed bemiddelingen en verzorgde bouwmanagement en toezicht.

Tot de gerealiseerde projecten behoren o.a.:

  • opnemen van technische staat van (woning)complexen voor diverse woningcorporaties;
  • opstellen van uitvoeringsplannen voor groot onderhoud aan complexen;
  • bouwmanagement en toezicht diverse nieuw- en verbouwprojecten voor ondernemers;
  • bouwmanagement en toezicht diverse nieuwbouwcomplexen en interne verbouwingen van kantoren;
  • diverse projecten bouwbegeleiding en toezicht groot onderhoud aan grondgebonden woningen, flats en portiekflats.

In de periode tot 2006 werkte ik bij IA Groep als bouwkundig projectleider. Ik ben mijn loopbaan begonnen als projectleider/tekenaar bij Centraal Bureau Bouwtoezicht, waar ik werk- en verkooptekeningen heb gemaakt en betrokken was bij bouwbegeleiding en toezicht.

Inmiddels beschik ik over een breed netwerk in de bouwwereld en up-to-date expertise op diverse technische gebieden. Tevens beschik ik over kennis van de belangrijke disciplines rondom de bouw, zoals wettelijke regelingen, subsidiemogelijkheden en vergunningstrajecten. Ik geef daadkrachtig leiding aan projecten, ben pragmatisch ingesteld en kan voorstellen technisch goed onderbouwen.